دانشگاه آزاد اسلامی
واحد تهران جنوب
دانشکده تحصیلات تکمیلی
سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد
مهندسی برق – الکترونیک
عنوان:
تشخیص عابرین پیاده توسط تصاویر مادون
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
در سال های اخیر، شناسایی اتوماتیک عابرین پیاده از روی تصاویر مادون قرمز برای پایش هوشمند عبور و مرور عابرین و ابزار کمکی برای رانندگان، اهمیت فوق العاده ای پیدا نموده است. از سویی دیگر به دلایل امنیتی، شناسایی عابرین پیاده مورد توجه سامانه های کنترل شهری نیز قرار دارد. لیکن شناسایی عابرین پیاده به علل گوناگون از جمله ماهیت متغیر ظاهر و نمود افراد پیاده، به ویژه در فضای آزاد، بسیار مشکل است. به منظور رفع این مشکلات و تسهیل در فرآیند شناسایی عابرین پیاده، روش های متعددی از سوی محققین معرفی شده است.
بدین منظور در این سمینار، مروری بر روش های شناسایی عابرین پیاده ارائه شده است. این سیستم ها ابتدا با تحلیل تصاویر مادون قرمز نواحی متحرک به عنوان نواحی مورد علاقه (ROI) تقطیق شده و سپس با بکارگیری کلاس بندهای مختلف، عابرین پیاده شناسایی می شوند.
مقدمه
شناسایی عابرین پیاده از روی تصاویر مادون قرمز از جنبه های گوناگونی اهمیت دارد. برخی از این کاربردها ابزار مناسبی برای پایش هوشمند عبور و مرور عابرین پیاده است و برخی دیگر به عنوان ابزار کمکی برای رانندگان مطرح است. از سویی دیگر به دلایل امنیتی، شناسایی عابرین پیاده از جنبه مدیریت شهری و مدیریت بحران اهمیت ویژه ای برای مدیران و سیستم های امنیت شهری دارد. برای کنترل این امور استفاده از دوربین های مادون قرمز یکی از پرکاربردترین ابزار جمع آوری داده ها تصویری می باشد که دارای قابلیت های انکارناپذیری از جمله توانایی ثبت وقایع در موقعیت های نامناسب آب و هوایی و همچنین مواقع شب و مه آلود می باشد. با وجود نصب اینگونه دوربین ها و گستردگی آنها، مشکلات زیادی در پیش روی تحلیل کنندگان این تصاویر وجود دارد. از جمله این مشکلات می توان به ماهیت متغیر ظاهر و نمود افراد پیاده، به ویژه در فضای آزاد، اشاره نمود. به این منظور محققین تلاش های فراوانی انجام داده اند.
مطالب ارائه شده در این سمینار در چهار فصل گردآوری شده است. در فصل اول کلیا تحقیق را مورد بررسی قرار دادیم. در فصل دوم مروری بر روش های شناسایی عابر پیاده ارائه می گردد و فصل سوم به جمع بندی و ارائه پیشنهادات اختصاص دارد.
فصل اول
کلیات
1-1- مقدمه
تحلیل و بررسی حرکات انسان، امروزه توجه بسیار زیادی از محققین رشته های متفاوت را به خود جلب کرده است. هدف چنین سیستم های ادراک رفتار انسان، از روی توالی تصاویر ویدئویی می باشد. دوربین های حفاظتی در محل های متعدد در سازمان هایی که از نظر امنیتی مهم می باشد نصب می شوند و می توانند در تمامی زمان ها وضهیت یک محل را نظارت و ضبط نمایند. به دلیل نیازهای امنیتی ممکن است که لازم باشد این اطلاعات جمع آوری شده که در آرشیو وجود دارند، نه براساس اتفاقاتی که در یک محل رخ می دهد، بلکه براساس فعالیت هایی که یک فرد به خصوص در طی حضور خود در آن سازمان در مکان های تحت نظارت انجام داده است به طور خودکار جستجو و مرتب شوند. تشخیص عابرین پیاده در توالی تصاویر ویدئویی دوربین های نظارتی یکی از مهمترین نیازهای سیستم های نظارتی می باشد.
یکی از مسائل مطرح در حوزه بینایی ماشین تشخیص عابر پیاده در فریم های ویدیویی می باشد و تلاش های فراوانی نیز در این حوزه انجام شده است. برخی از بسترهای کاربردی برای این امر عبارتند از: تحلیل فیلم و عکس، تشخیص عابر پیاده در ماشین های هوشمند، سیستم های نظارتی و تحلیل رفتاری.
براساس اینکه تصاویر مورد نظر برای پردازش توسط چه دوربین و یا چه سنسوری فراهم شده باشند، برای حفظ عامل کارایی باید از روش های متفاوتی جهت تشخیص عابر پیاده استفاده نمود. به کارگیری دوربین ها یا سنسورهای مختلف خود نیز به اقتضای کاربرد و شرایط خاصی در نظر گرفته می شود که قرار است تشخیص عابر پیاده به وسیله آن انجام شود. برای مثال به علت عدم وجود نور کافی و در نتیجه عدم وضوح مناسب در تصاویر رنگی که هنگام شب تهیه می شوند معمولاً برای تشخیص عابر پیاده در شب از تصاویر مادون قرمز استفاده می شود.
هدف این تحقیق آن است که برای حالاتی که بکارگیری تصاویر رنگی کاربرد خاصی ندارند و اطلاعات خاصی را به دست نمی دهد، روشی ارائه گردد تا با استفاده از تصاویر دوربین های مادون قرمز عابرین پیاده تشخیص داده شوند. چنین سیستمی می تواند کاربردهای فراوانی داشته باشد که از آن جمله می توان به تضمین بیشتر ایمنی در رانندگی در بحث سیستم های حمل و نقل هوشمند سیستم های نظارتی شهری و اداری و چندین کاربرد دیگر اشاره کرد.
برای دانلود متن کامل اینجا کلیک کنید.
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 1003
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1